dilluns, 16 de juny del 2014

La Generalitat vol que tots els estrangers majors de 16 anys votin el 9N


En declaracions a La Xarxa, el director general per a la Immigració de la Generalitat, Xavier Bosch, assegura que la ponència de la llei de consultes del govern treballa perquè el dret a sufragi a la consulta s'estengui a tots els estrangers residents a Catalunya sense cap més restricció que l'edat. En aquest sentit, Bosch ha explicat que es tracta d'una "qüestió de futur" i, per tant, tots els ciutadans majors de 16 anys sense excepció han de tenir dret a decidir. D'aquesta manera el director general per a la Immigració ha anat més enllà del debat al voltant dels anys de residència necessaris per poder votar.

Xavier Bosch també s'ha referit a l'auge de posicions i moviments xenòfobs a les últimes eleccions europees i ha explicat que la Generalitat està treballant amb els ajuntaments i les entitats socials per evitar que el fenomen es repeteixi a les municipals de l'any que ve.

Sobre el nou reglament aprovat pel govern central per regular els Centres d'Internament d'Estrangers, Bosch considera que no ha millorat res i en bona part és per una qüestió econòmica.

Font: la xarxa (16/06/2014)

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada