diumenge, 13 de setembre del 2015

Declaració de l'Assemblea Nacional Catalana sobre immigració en la República Catalana

La sectorial d'immigració de l'ANC hem redactat aquesta declaració i, en nom de l'ANC a través de la plataforma Change.org, us demanem que us hi adheriu https://goo.gl/mw6DOW per tal que la República Catalana sigui plural i inclusiva i reflecteixi la diversitat cultural i d’orígens de la nostra societat. Per això us preguem que en féu la màxima difusió i les signeu, si s'escau, per tal de recollir el màxim suport possible. Presentarem el document a la Festa de la Diversitat Cultural que se celebrarà a la Plaça de la Cultura de Terrassa el diumenge dia 20 de setembre, des de mig matí fins a la tarda. Aquesta festa serà un acte intercultural amb presència d'entitats de persones immigrades del Vallès i de les entitats, associacions i plataformes signants del manifest. És important, per tant, que se signin abans del dia 20 de setembre, dia de la presentació. Féu-ho extensiu a tothom qui considereu.

Comissió d'Accions Sectorials
Assemblea Nacional Catalana

Declaració de l’Assemblea Nacional Catalana sobre immigració en la República Catalana
  • Catalunya és una terra d’acollida que hem decidit adoptar per a formar-ne part activa, de manera que els nostres problemes són de Catalunya, i els de Catalunya, nostres.
  • Alguns dels drets més bàsics que reclamem a l’estat espanyol ens han sigut contínuament denegats, igual que molts intents de Catalunya a trobar el seu encaix dins del sistema autonòmic espanyol.
  • Els nostres orígens ens diferencien, però la idiosincràsia pacífica, treballadora i acollidora del poble català ens uneix.
  • La nostra implicació en la creació de la República Catalana ens uneix per al nostre futur i el de tothom, el dels nostres fills, filles, nets i netes.
  • Tots serem socis fundadors del país que construïm, serem nacionals o ciutadans de primera sense distinció.
 i volem
  • Una Catalunya sense lleis repressives contra les persones immigrades, ni amb centres d’internament de caràcter penitenciari.
  • Viure en un país socialment més just, econòmicament més pròsper i culturalment més ric i ple, que la situació actual no ens permet ni viure ni projectar en el futur.
  • Participar a la creació d’una república catalana amb igualtat de drets, llibertats i deures per a tothom.
  • Una llei de ciutadania que consideri l’immigrat un ésser humà subjecte de dret i no només mà d'obra.
  • Un nou estat més just i inclusiu on no hi hauran ciutadans de primera i de segona en funció del seu origen.
Les bases complertes a http://bit.ly/1PMgTXt

1 comentari:

  1. Tothom que aspira a viure en una república catalana, lliure, justa, plural i inclusiva, farà bé de signar aquesta declaració com a via de consens, d'afermament i de progrés per a assolir totes aquestes condicions tan naturals que de vegades, però, costa copsar, viure o àdhuc somiar. A Catalunya roman a les nostres mans, i només a les nostres, arribar-hi.

    ResponElimina