dimecres, 30 de novembre de 2016

'Casa nostra, casa vostra': més de 200 entitats, entre les quals l'ANC, reivindiquen l'acollida de refugiats a Catalunya

El Teatre Lliure de Barcelona va acollir aquest dimarts la presentació de la campanya 'Casa nostra, casa vostra', que reuneix més de 200 entitats de l’àmbit de la solidaritat, sindical, educatiu i cultural per reclamar a les institucions catalanes una acció decidida d’acollida i denunciar que el tancament de fronteres vulnera els drets humans, el dret internacional i els compromisos adquirits pels estats europeus. L’objectiu és una gran manifestació a Barcelona el proper 18 de febrer. Entre el 10 i el 18 de desembre hi haurà accions de sensibilització arreu de Catalunya. El Palau Sant Jordi acollirà l’11 de febrer un macroconcert en solidaritat amb els sol·licitats de refugi a Europa amb la Fura dels Baus i la col·laboració de Canet Rock.

Les entitats han redactat un manifest que ja es pot signar en línia per denunciar que les polítiques de tancament de fronteres de la Unió Europea "incentiven la mortalitat" i criticar "la inacció de l’estat espanyol". A més, reclama a les institucions catalanes "compromisos immediats" per passar de les paraules als fets i garantir que "Catalunya sigui terra d’acollida".

La campanya també va presentar l’espot promocional, que podeu veure a continuació.

Durant les properes setmanes TV3 emetrà després del 'TN vespre' la docusèrie 'Vides aturades', protagonitzades per l’Ahmed, el Rasol, la Khadija, l’Asie i el Feras, sirians refugiats al camp de Vasilikà (Grècia), en dos capítols de 3 minuts.

Casa nostra, casa vostra ha nascut d’un gran grup de persones independents que treballen en el món de la comunicació i que el passat 9 de maig, el dia d’Europa, varen coincidir als camps de refugiats de la frontera de Grècia amb Macedònia fent-hi projectes professionals o de voluntariat.

A la tornada, varen veure clar que havien de denunciar el que hi havien vist i que havien de fer alguna cosa per canviar la situació de les persones refugiades i migrants. A poc a poc, van anar sumant complicitats de moltes persones que volien donar resposta a l’anomenada “crisi migratòria” que viu la Mediterrània.

Quan van notar que el projecte estava creixent, s'adonaren que l’havien de compartir i que l’havien d’obrir a la participació de la societat civil i les entitats.


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada