dijous, 16 de juliol de 2015

Manifest per unes candidatures inclusives respecte la immigració d'origen estranger


La Sectorial d'Immigració de l'ANC juntament amb l'associació Sí amb nosaltres ha fet un manifest per tal que els partits polítics sobiranistes que es presenten a les eleccions del 27S tinguin en compte la pluralitat de la societat catalana i incloguin en les seves llistes persones originàries d'altres països per tal que quedi reflectit el caràcter inclusiu de la república catalana que entre tots hem de construir. No importa quan s'hagi arribat a aquest país: tots en formem part i tots serem socis fundadors d'aquest país des del moment zero.

  • Una quarta part de la població catalana és formada de persones qui, considerant Catalunya una societat inclusiva i acollidora, hem decidit adoptar-la per a formar-ne part activa, fent nostres tant els seus actius com els seus problemes.
  • En el preàmbul del seu Estatut, Catalunya es defineix com a resultat positiu de moltes cultures i civilitzacions qui hi han passat i han deixat petjades, i que el poble català ha sabut adoptar i consolidar.
  • De la mateixa manera que des de Catalunya s’han frustrat molts intents de trobar l’encaix dins l’estat espanyol, també molts somnis d’encaix, des del respecte dels drets més bàsics de les persones immigrades, s’han frustrat per l’aplicació de normatives repressives i excloents del mateix sistema.
  • Les persones d’origen estranger que vivim a Catalunya, amb independència de les nostres procedències, compartim amb la resta dels ciutadans catalans la necessitat de viure en una societat socialment justa, econòmicament pròspera, culturalment rica i plena, que ara per ara no se’ns facilita.
  • Ja som molts que estem participant activament en la construcció d’una república catalana amb igualtat de deures i de responsabilitats que, malgrat les nostres diferències d’orígens, ens uneixen per al futur comú, el dels nostres fills i filles, néts i nétes.
Per aquestes raons reclamem per a la confecció de les candidatures a les properes eleccions del 27 de setembre:

  1. Una presència significativa de les persones immigrades a les llistes tan de la societat civil com dels partits polítics.
  2. Que aquesta presència no ha de ser simbòlica, ni respondre a criteris aritmètics de quotes establertes, sinó de manera natural, a la vàlua de cada candidat o candidata.
  3. Que les entitats i les persones actives dins els diferents àmbits de la immigració proposin en coneixement, les persones més indicades a incorporar en aquestes llistes.
  4. Que pel caràcter plebiscitari del proper 27S, els integrants de les llistes inclusives es comprometin a fonamentar indistintament les seves tasques en la premissa de la realitat demogràfica actual de Catalunya.
Immigració per la Independència (Sectorial de l'Assemblea Nacional Catalana)
Sí amb nosaltres

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada