dijous, 13 de novembre del 2014

"Benvinguts al 9N", a "30 minuts"


El diumenge 16 de novembre TV3 emet el programa de 30 minuts "Benvinguts al 9N". Aquest documental especial reflecteix el 9-N a través de les mirades de tres ciutadans de fora de la comunitat autònoma de Catalunya: un jove graduat en Història per la Universitat d'Extremadura, un catedràtic de Dret Constitucional de Valladolid i un petit empresari tèxtil valencià. No representen cap organització ni cap col·lectiu, però tenen uns perfils ideològics compartits per àmplies capes de la ciutadania espanyola.

Una membre de la Sectorial d'Immigració de l'Assemblea Nacional Catalana, Anna Pérez, els fa de guia durant el cap de setmana del 8 i 9 de novembre: els porta a actes multitudinaris, els presenta personatges dels seus àmbits professionals amb els quals contrasten arguments i experiències i els acompanya a diversos llocs de votació.

Aquests observadors busquen respostes als seus dubtes sobre la legitimitat per convocar una consulta, el camí legal cap a l'autodeterminació o la independència, els antecedents històrics, les causes del creixement de les aspiracions independentistes i les conseqüències econòmiques d'una possible separació d'Espanya. En acabar la seva estada a Catalunya, reflexionen sobre les seves pròpies conviccions inicials després de les experiències d'un cap de setmana irrepetible.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada